KeBay Forum Paylaşım Dünyası
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Alternatif tıp ile Ağız Kokusu - Ağız Sağlığı - Nefes Kokusu çözümü

Aşağa gitmek

Alternatif tıp ile Ağız Kokusu - Ağız Sağlığı - Nefes Kokusu çözümü Empty Alternatif tıp ile Ağız Kokusu - Ağız Sağlığı - Nefes Kokusu çözümü

Mesaj  karakule Cuma Mart 19 2010, 18:04

AĞIZ KOKUSU - NEFES KOKUSU
Tıptaki adı halitosis tır. Kaynaklanan sebepleri;
*Hazımsızlık, geğirme, kokulu yiyecekler, alkol ve bazı ilaçlar.
*Burun ve sinüs hastalıkları.
*Çürük dişler, ağız yaraları veya bademcik iltihabı.
*Kusma ve uzun süreli perhizler
*Şeker, kansızlık ve ateşli hastalıklar da sebep olurlar.

Uzun süreli ağız kokusunda hekime danışmak gerekir.

Alternatif tıp ile Ağız Kokusu - Ağız Sağlığı - Nefes Kokusu çözümü 21b0tfn

tedavi amacıyla;
7 bardak suya; 1 avuç iyice yıkanmış maydanoz konup kaynatılır.
Günde 1 su bardağı içilir.
Ayrıca; Çiğ Maydanoz Yemek de Aynı Etkiyi Gösterir.

3 - 5 baş karanfil ağızda çiğnenir.

İğde, Karanfil ve Kakule yağı da kullanabilirsiniz.
Ağız sağlığı için; Kakule yağı çok faydalıdır.

karakule

Mesaj Sayısı : 159
Kayıt tarihi : 02/02/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Alternatif tıp ile Ağız Kokusu - Ağız Sağlığı - Nefes Kokusu çözümü Empty Ağız Kokusunu Gideren 5 Yiyecek

Mesaj  karakule Cuma Mart 19 2010, 18:06

Ağız Kokusunu Gideren 5 Yiyecek

Genelde sarımsak ve soğan yediğiniz zaman nefesiniz toksik bir hale dönüşür. Balıklar ve bazı peynirler de aynı etkiyi yapabilir. Devamlı açık havada, ağzınızı açık bir şekilde havalandırmaktan başka yapabilecekleriniz de var. Bazı kokular 24 saat boyunca kanınızda kalabilir, böylece sadece dişlerinizi fırçalamak tek başına işe yaramaz. Bu noktada nefesinizi tazelemeye yardımcı olacak yiyecekler tüketmeniz akıllıca olacaktır. Peki neler yiyebiliriz?

Limon: Bir limonu ortadan ikiye ayırıp emebilirsiniz. Eğer bunu yapmak istemediğiniz bir ortamdaysanız, bir sodanın içine dilimlerini atabilir. Sodanız bitince limon dilimlerini yiyebilirsiniz.

Maydanoz: En sevdiğiniz makarna soğanları düşünün. Yanlarında tabağa konan maydanoz sadece göz zevkinize daha renkli bir hizmet yapmaktan da öte, aynı zamanda nefesinizi tazelemek için oradadır. Maydanozun nefesi tazeleme özelliği bulunur. Bunun yanında taze olmak kaydıyla, biberiye de etkili olabilir.

Elma ve aynı tazelikte olan armut, havuç ve turp da nefes tazelemekte ve temizlemekte etkilidir. İçerdikleri gıda lifi sayesinde tükürüğü temizler, aynı zamanda damakta tatlı bir tat bırakırlar. Eğer ağız kokusunu daha egzotik bir tatla çözmek istiyorsanız size önerebilecek bazı bahartlarımız var. baharat bölümünde anason, kakule, kişniş, rezene bulabilirsiniz. Küçük kaplara doldurup masada yerlerini hazır edin. Tuz ve kırmızı biber gibi onların da her sofranızda yerleri olsun. Küçük miktarda tükeceğiniz bu baharatlar sayesinde yemek sonrası kahveniz bile ağzınızda daha sonra kötü bir tad bırakamayacak.

Nane Filizleri: Bu iki önerimiz de, sarımsak ve soğan kokularına karşı birebir etkildir. Fakat bunun yanında, tarçın kabuklarında bulunan özel bir yağ, ağızda bulunan bir tür bakteriyi yok eder. Tarçın veya nane aromalı sakız da benzer etkiye sahiptir. İçeriğinde xylitol bileşkeni olan sakızlar çürüklerini önlemeye yardımcı olur.

Yoğurt: Eğer gün boyunca yağlı ve kötü kokabilecek besinler tükettiyseniz lezzetli bir alternatifiniz var. Günde bir veya iki kere yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağız içerisindeki hidrojen sulfüt kokusunu yok etmeye yardımcı olur. Genelde ağzımızın içini çürük yumurta gibi kokutan da işte hidrojen sülfüttür. Yoğurdunuzu C vitamini açısından yüksek meyvelerle tatlandırabilirsiniz.

karakule

Mesaj Sayısı : 159
Kayıt tarihi : 02/02/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Alternatif tıp ile Ağız Kokusu - Ağız Sağlığı - Nefes Kokusu çözümü Empty AĞIZ TADSIZLIĞI

Mesaj  karakule Cuma Mart 19 2010, 18:06

AĞIZ TADSIZLIĞI

Sebepleri;
* Hazımsızlık,
* Kokulu ve acılı yiyecekler.
* Alkol ve kullanılan bazı ilaçlar.
* Fazla sigara, tütün içmek, bazı akciğer hastalıkları.
* Uzun süren perhizler.
* Nezle paslı dil ve bazı ateşli hastalıklar.


Uzun süreli ağız tadsızlığı için hekime başvurulup, sebebi öğrenilmeli.

kısa süreli ağız tadsızlığına;
1 çorba kaşığı badem dövülür. 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırılarak macun yapılır.
yemeklerden önce 1 kahve kaşığı ölçüsünde yenir.

hatmi çiçeği ile gargara yapmak da faydalıdır.

karakule

Mesaj Sayısı : 159
Kayıt tarihi : 02/02/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Alternatif tıp ile Ağız Kokusu - Ağız Sağlığı - Nefes Kokusu çözümü Empty Ağız kokusunu gidermenin 7 yöntemi

Mesaj  karakule Cuma Mart 19 2010, 18:07

Ağız kokusunu gidermenin 7 yöntemi


Düşünün önemli bir görüşmesinin ortasındasınız. İşi aldığınızı düşünmeye başladınız. Görüşme sonunda kendinizden emin bir şekilde el sıkıştınız. Bir anda karşınızdakinin yüz ifadesinin değiştiğini gözlemlediniz. Sepep...

Düşünün ki önemli bir iş görüşmesinin ortasındasınız; her adımı doğru attığınızı ve işi aldığınızı düşünmeye başladınız. Görüşmenin sonunda kendinizden emin bir şekilde ayağa kalktınız el sıkıştınız ve “sizinle konuşmak bir zevkti sizden haber bekliyorum” dediniz.

Bir anda görüştüğünüz kişinin ifadesinin değiştiğini dudaklarını buruşturduğunu fark ettiniz, gülümsemesinde bir gerginlik oluştu ve sizde bir şeylerin yanlış gittiğini anladınız.

En kötüsü de bunun sizin kötü nefesiniz yüzünden olduğunu fark ettiniz. Bu bırakmak istediğiniz en son izlenimdi.

Plusdent Diş Kliniği’nden Diş Hekimi Onur Öztürk kötü ağız kokusu sorunundan dolayı birçok hastanın onları ziyaret ettiğini belirtti. Aslında birkaç küçük önlemle kolayca kurtulabilinecek bu problem yüzünden kişilerin zor durumlarda kaldıklarını, kendilerine olan güvenlerini yitirdiklerini ve konuşmaktan çekindiklerini ya da kişilerin onlarla konuşmaktan kaçındıklarını belirtiyor.

Böylece kendi içine dönen hastaların sosyal çevrelerinin kısıtlandığını ifadesine ekliyor. Diş Hekimi olan Onur Öztürk bizlere bu durumda kalmamız ya da bu durumdan kurtulmamız için ipuçları veriyor. İşte Diş Hekimi Onur Öztürk’ ten öneriler;

7 PRATİK TAVSİYE

• Eğer önemli bir görüşme ya da toplantının arifesindeyseniz baharatlı yiyeceklerden uzak durun. Yediğiniz şeyin miktarına bağlı olarak ne kadar sık dişinizi fırçalarsanız fırçalayın koku ağzınızda 24 saat kalabilir. Soğan, sarımsak, acı biber, sarımsak, salam, sucuk, pastırmadan kaçının. Aynı zamanda bazı peynirlerden (rokfor gibi) , bazı balıklardan hatta pizzanın üstündeki ançuez den bile uzak durun.

• Kahve, bira yerine su veya meyva suyu için..

• Bir şeyler yedikten sonra hemen dişlerinizi fırçalayın. Bu yediğiniz yemeklerle ilişkilendirilen kokuları uzaklaştırır. Ağız kokusunun en önemli nedeni diş plağıdır. Ağzımızda 50 trilyon kadar mikroskobik organizmanın dolaştığı tahmin ediliyor. Bunlar yemekten her bir parça alışımızla beraber dudaklarımız arasından ağzımıza girerler ve köşelerde kalırlar ve kötü koku üretirler. Sonuç olarak bu kötü kokudan kurtulmak için günde 2 defa dişlerimizi fırçalamalı ve bu plağı dışarı atmalıyız. Eğer yanınızda diş fırçanız ve macununuz yoksa en azıdan suyla ağzınızı çalkalayınız.

• Eğer 20 dakika ferah bir nefese ihtiyacınız varsa ağız gargarasıyla ağzınızı çalkalamak güzel bir fikir olabilir fakat bu Cinderella’nın balkabağı gibidir zaman geçip de yirmi dakika sona erdiğinde sihir de sona ermiş olacaktır ve siz yine ellerinizin arkasında konuşmaya başlayacaksınızdır.

• Maydanoz yemeyi ihmal etmeyin. Maydanoz sadece salatada kullandığımız yeşillik değildir aynı zamanda da bir nefes temizleyicidir. Maydanoz nefesinizi doğal olarak tazeler sadece tam olarak çiğnediğinizden emin olun. Aynı zamanda mutfağınızda bulunan bazı doğal otlar ve baharatlarda doğal nefes tazeleyicilerdir. Kötü nefesinizi hissettiğiniz anda karanfil, zencefil ve anason çiğneyebilirsiniz.

• Dişlerinizle beraber dilinizi de fırçalamayı ihmal etmeyin.

• Burnunuzdan nefes almaya çalışın. Ağızdan nefes almak kuru bir ağza neden olur ki bu kötü kokuya neden olan bakterilere zemin hazırlar.

Diş Hekimi Onur Öztürk ağız kokusuna karşı alabileceğimiz pratik öneriler de bulundu ancak ısrar eden ağız kokularında kişilerin mutlaka bir diş kliniğini ziyaret etmeleri gerektiğini belirtti. Ağız kokusu diğer ağız problemlerinin işareti olabilir. Çürümekte olan bir diş ya da diş fırçalamayla temizlenemeyen bir plakta ağız kokusuna neden olabilir.

Öztürk bu durumlarda diş hekiminin yardımıyla kalıcı ferah bir nefese sahip olabileceğimizi belirtti.

karakule

Mesaj Sayısı : 159
Kayıt tarihi : 02/02/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz