Şam fıstıklı pilav ile çoban kavurma
1 sayfadaki 1 sayfası
Şam fıstıklı pilav ile çoban kavurma
Malzemeler:
1 adet domates
orta boy kemer patlıcan
1 adet kırmızı biber
1 adet sivri biber
5 adet çeri soğan
200 gram kuzu eti fletosu
tuz, pulbiber
pilav için: 300 gram pirinç
100 gram margarin
150 gram şamfıstığı
çok az limon suyu
tuz ve şeker
Pilavın hazırlanışı: Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Pilav tenceresine margarin koyun. Yarım saat ılık suda bekletilmiş pirincin suyunu süzün. Yağ eridikten sonra pirinci yağın içine ilave edin. Yavaş ateşte pirinci kavurun. Başka bir kapta pilavın suyunu kaynatın. Pilavın suyuna bir miktar limon suyu ilave edin. Pirinç ne kadar çok kavrulursa o kadar lezzetli ve kıvamında olur. Pirinci sıklıkla karıştırın ki dibine tutmasın. Kavrulan pirince bir çay kaşığı şeker ve tuz ilave edin, 10 dakika kavurun. Pirincin ortasını açın ve yavaş bir şekilde suyunu ilave edin. Kapağını örtüp kısık ateşte pişirin. Pişen pilava çam fıstıklarını ilave edip karıştırın. Yuvarlak çemberin içine pilavı iyice yerleştirin. Tabağa ters çevirin.
Çoban kavurma için, başka bir kaba bir miktar margarin koyun. Margarin eriyince kuşbaşı doğranmış kuzu karskiyi ilave edin. Kuzu filetolar suyunu çekince çeri soğanları katın ve soteleyin. Daha sonra renkli kırmızı biber ve sivri biberi ilave edin. Bir miktar kavurduktan sonra patlıcanı koyun. Bir miktar tuz ilave edin. Domatesleri de katın. Kısık ateşte 5 dakika pişirin. Çoban kavurmayı çemberden çıkardığınız pilavın ortasına yerleştirip servis edin.
not: Pilavın tane tane ve beyaz olması için suyuna birkaç damla limon suyu ilave edin.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz