KeBay Forum Paylaşım Dünyası
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sivas Tavası

Aşağa gitmek

Sivas Tavası Empty Sivas Tavası

Mesaj  Admin Ptsi Ağus. 24 2009, 16:29

Sivas Tavası Resim12

Malzeme :

* 1 kuzu kol
* 5 patlıcan
* 9 biber
* 6 domates
* 1 baş sarımsak
* sıvıyağ
* tuz, karabiber

Hazırlanışı :

Kuzu kolu irice parçalar halinde kesilir ve tencereye alınır. Önce alt üst biraz pişirilip üzerine sıcak su ilave ederek pişmeye bırakılır. Bu arada patlıcan ve biber parmak şeklinde kesilip kızartılır. Etler suyunu çekip kızarmaya başladıktan sonra tencerenin altı kapatılır. Tepsiye pişen etler alınır.Üzerine kızarmış patlıcan ve biber alınır.Üzerine doğranmış domatesler yerleştirilir. Sarımsak lar da serpilir.Tuz ve karabiber serpip fırına verilir. Tekrar 15 dakika daha fırında pişirilip pilavla sıcak ikram edilir.

Sosu için; soğan ve sarımsak doğranarak zeytinyağında sotelenmeye alınır. Üzerine salça ve doğranmış domates eklenir. En son sosisler, tuz ve karabiber konularak bir süre kavrulur. Daha sonra biraz su eklenerek sos yağa binene kadar pişirlir. Ekmekler ve sos hazırlanınca ekmekler ortadan kesilerek içerisine sos, sosis, turşu ve hardal konularak sıcacık bir şekilde sunulur. Böylelikle büfe sosisliyi çocuklarınıza evinizde en sağlık şekilde sunabilirsiniz.
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 1354
Kayıt tarihi : 28/08/08
Yaş : 45

https://kebay.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz