KeBay Forum Paylaşım Dünyası
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Etimek Tatlısı

Aşağa gitmek

Etimek Tatlısı Empty Etimek Tatlısı

Mesaj  Admin Ptsi Ağus. 24 2009, 14:57

Alt katman icin:

* 1 paket etimek
* 2 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı su

Muhallebi icin:

* 1/2 paket margarin
* 3 türk kahvesi fincanı un
* 8 yemek kaşığı şeker
* 1 kilo süt
* vanilya
* damla sakızı

Uzeri icin:

* Krem santi

Yapilisi:

1. Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır. Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır.
2. Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır.
3. Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür.
4. Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur. Şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır.
5. Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür.
6. Krem santisi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir.
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 1354
Kayıt tarihi : 28/08/08
Yaş : 45

https://kebay.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz