KeBay Forum Paylaşım Dünyası
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AĞIZ KOKUSU

Aşağa gitmek

AĞIZ KOKUSU Empty AĞIZ KOKUSU

Mesaj  serci19tr Paz Tem. 11 2010, 19:58

AĞIZ KOKUSU 2rnbybo
Ağız kokusu çoğunlukla hastanın kendisi tarafından hissedilmeyen ancak çevresindeki kişilerce hissedilen bir çeşit rahatsızlıktır. Eğer ağız kokusu soğan, sarımsak gibi besinlerden veya sigara ve alkol tüketilmesinden kaynaklanmıyorsa bir rahatsızlığın belirtisi olabilir.
Özellikle eşler arasında soğukluğa yol açabilecek olan ciddi ağzı kokularının sebepleri araştırılmalı ve mutlaka tedavi yoluna gidilmelidir. Ağzı sürekli kokan bir kişinin toplumda hoş karşılanmayacağı da açıktır.
Ağız kokusunun sebepleri çok çeşitlidir. Bazı ağız kokuları ağız temizliği ile alakalıdır. Bunun için dişler fırçalanmalı, ağız belli aralıklarla yıkanmalı ve gargara yapılmalıdır. Misvak kullanmak iyi gelecektir.

Herhangi bir hastalığa bağlı olan ağız kokularını ise şöyle sıralayabiliriz.
Diş ve diş etinden kaynaklanan ağız kokuları: Çoğunlukla çürük dişlerden ve diş eti kanamalarından kaynaklanır. Çürük dişlerin çekilmesiyle veya dolgu yapılmasıyla çürüklerden kaynaklanan kokular giderilir. Diş eti kanamalarından kaynaklanan kokuların giderilmesi için öncelikle dişlerdeki tartarın ve diş taşlarının bir diş hekimince temizletilmesi gereklidir. Çünkü diş eti kanamalarının çoğunluğu diş taşlarından kaynaklanır.

Bademcik iltihaplarından kaynaklanan kokular: Bademcikler iltihaplı olduğu sürece koku yapar. Kokunun giderilmesi iltihabın giderilmesine bağlıdır.

Ağız burun ve boğaz tümörlerinden kaynaklanan kokular: bu tip kokuların giderilmesi de yine mevcut tümörlerin varlığı ile ilişkilidir. Gerekli tedavi ile giderilecektir.

* Bazı ağız kokuları ise kişide bir hastalığın belirtisi olarak açığa çıkar.
Örneğin;
* Şeker hastalarının nefesi aseton gibi kokmaktadır.
* Akut romatizma, nefes ekşi kokar.
* Karaciğer yetmezliği, nefes küf kokar.
* Karaciğer sirozu ve iç kanama, nefes pıhtılaşmış kan gibi kokar.
* Böbrek yetmezliğinde ve üremide nefes amonyak gibi kokar.

Bütün bu kokuların giderilmesi hastalığı ortadan kalkmasına bağlıdır. Ağız kokusu gidermek için kullanılan sprey ve gargaralar çözüm değildir. Bunlar kötü kokuların giderilmesinde kısa süreli, geçici bir düzelme sağlar. Sonra kötü kokular tekrar hissedilir. Bu sebeple ağız spreylere itibar edilmemeli, mutlaka ağız kokusunun sebebinin ortadan kaldırılmasına yönelik tedavi uygulanmalıdır.
Hoş nefesler için;

Dişler mutlaka fırçalanmalı, her yemekten sonra ağız yıkanmalıdır ve bu bir alışkanlık haline getirilmelidir. Sigara ve alkolden kesinlikle uzak durulmalıdır. Eğer bir ortama girilecekse soğan ve sarımsak yenilmemelidir. Ben soğan ve sarımsak yemeyiniz diyemem, çünkü her ikisi de sağlığa faydalı gıdalardır. Şunu söyleyebilirim, soğan sarımsak yiyen en azından üzerinden bir öğün geçmeden insanlara fazla yaklaşmamalıdır. Bir miktar maydanoz çiğnemek ağıdaki kötü kokuyu bastıracaktır ve misvak kullanmak da faydalı olacaktır.

alıntıdır:sagliksifa.com

serci19tr

Mesaj Sayısı : 166
Kayıt tarihi : 30/08/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz